fbpx

Hilversum – Emmastraat 50

Emmastraat 50

Hilversum
Soort object:
Maatschappelijk Vastgoed
Oppervlakte:
365m²
In units vanaf:
365m²
€ 37.500,00
per jaar excl. BTW
beschikbaar

Omschrijving

Aan de Emmastraat in Hilversum, waar de Katholieke Radio Omroep jarenlang haar radio- en televisieprogramma’s maakte, komt het als rijksmonument aangewezen en ingrijpend gerestaureerde entreegebouw beschikbaar. De aangeboden ruimten maken onderdeel uit van de in 2019 gerealiseerde 85 levensloopbestendige woonappartementen.

BEREIKBAARHEID
Het voormalige KRO-complex is gelegen op een uitstekende zichtlocatie aan één van de hoofdverkeersaders van Hilversum, in de richting het centrum en komende vanaf de Rijksweg A27 (Utrecht – Almere). Ook het NS-station Hilversum Sportpark is slechts op enkele minuten loopafstand gelegen.

OPPERVLAKTE(N)
De zorggerelateerde bedrijfsruimten, van totaal circa 365 m², bevinden zich in het bouwdeel de ‘KROon’, het als monument aangewezen hoofdgebouw. Hiervan is circa 320 m² gelegen op de parterre in combinatie met circa 45 m² op de verdieping.
Er is geen meetrapport op basis van NEN 2580 is aanwezig.

PARKEREN
Ten behoeve van de bedrijfsruimte zijn totaal 3 (drie) parkeerplaatsen beschikbaar in de ondergronds gesitueerde parkeerkelder. Voor het gebruik van deze parkeerplaatsen zijn additionele kosten verbonden.

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte is recent ingrijpend gerestaureerd en wordt in de huidige staat opgeleverd, voorzien van onder meer:
- luxueuze hoofdentree;
- stucplafonds deels met sierlijke ornamenten en inbouwverlichting;
- bijzondere glas-in-lood raampartijen;
- luchtbehandelingsinstallatie;
- pantry’s;
- toiletgroep met MIVA-toilet;
- vloerverwarming;
- wandschilderingen;
- (vloer)kabelgoten voorzien van databekabeling.

AANVANGSHUURPRIJS
De aanvangshuurprijs voor de kantoorruimte bedraagt EUR 37.500,- op jaarbasis.
De aanvangshuurprijs voor de parkeerplaatsen in de parkeerkelder bedraagt op jaarbasis EUR 750,- per parkeerplaats op jaarbasis.

BTW CLAUSULE
Bij een maatschappelijke bestemming van de ruimte wordt niet geopteerd voor een met BTW belaste huurprijs. De servicekosten daarentegen zijn wel met BTW belast.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van de nakoming van de verplichtingen uit de huurovereenkomst dient een bankgarantie te worden verstrekt gelijk aan 3 (drie) maanden huurprijs te vermeerderen met de servicekosten en verschuldigde omzetbelasting.

SERVICEKOSTEN
Het vooralsnog geraamde voorschotbedrag aan servicekosten bedraagt EUR 10.750,- op jaarbasis exclusief BTW. Een uitgebreide demarcatielijst van de servicekosten is op aanvraag beschikbaar. Tot de servicekosten behoren niet de leveringscontracten gesloten met de diverse nutsbedrijven.

HUURPERIODE
De huurovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van ten minste 5 (vijf) jaar te verlengen met een aansluitende periode van telkens 5 (vijf) jaar.

OPZEGGING
Beëindiging van de huurovereenkomst geschiedt door opzegging tegen het einde van een huurtermijn, met in achtneming van een opzegtermijn van ten minste 12 (twaalf) maanden.

AANVAARDING
In overleg.

HUUROVEREENKOMST
Op basis van het standaard model huurovereenkomst volgens de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ 2015) voor kantoorruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM). Verhuurder zal gebruik maken van standaard verhuurdersaanpassingen.
Graag wijzen wij erop dat mogelijk sprake is van een te sluiten huurovereenkomst van onderhuur.

BESTEMMING
Het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘KRO-eiland’ kent aan het monument de bestemming “Wonen-3” toe, waarbij sprake is van een wijzigingsbevoegdheid (ex artikel 10 van de planregels): ten behoeve van de functie kantoren, bedrijven en/of maatschappelijke voorzieningen, mits (o.m.):
• de activiteiten geen nadelige invloed hebben op de normale afwikkeling van het verkeer en geen onevenredige parkeerdruk veroorzaken;
• het bedrijfsoppervlak ten behoeve van de bedrijven, kantoren en/of maatschappelijke voorzieningen niet meer bedraagt dan 45% van het vloeroppervlak van het desbetreffende hoofdgebouw.

GUNNING
Onze opdrachtgever behoudt zich het recht van gunning voor.

DISCLAIMER
De informatie uit deze brochure is met zorg vervaardigd. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Contactpersoon

Allard Welling
Bedrijfsmakelaar

Locatie

Map Data
Map data ©2019 Google
Map DataMap data ©2019 Google
Map data ©2019 Google

Welkom bij ID Café

Hoe drinkt u uw kopje koffie?

Vanuit ons goed bereikbare kantoor aan de Soestdijkerstraatweg 27 te Hilversum, staan wij voor u klaar. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom voor een echt Italiaans kopje koffie.

Soestdijkerstraatweg 27,
1213 VR Hilversum
Telefoon: 035 - 720 00 00
Email: info@idbedrijfsmakelaars.nl

Za Op afspraak

Ma - Vr: 08.30 - 17.30
Za: Op afspraak
Volg ons:
035 720 00 00 info@idbedrijfsmakelaars.nl Soestdijkerstraatweg 27, 1213 VR Hilversum