fbpx

Baarn – Cantonlaan 4

Cantonlaan 4

Baarn
Soort object:
Kantoorruimte
Oppervlakte:
348 m2
In units vanaf:
348 m2
€ 1.495.000,00
kosten koper excl. BTW
verkocht

Omschrijving

Een prachtige gerenoveerde karakteristieke villa uit 1921 met diverse gebruiksmogelijkheden. Een familiehuis, maar ook geschikt voor praktijk aan huis of kantoor. De villa is op dit moment in gebruik als kantoor maar is eenvoudig te transformeren naar wonen.

De Cantonlaan is een rustige, autoluwe en kindvriendelijke laan op loopafstand van de sfeervolle winkelpromenade, dorpsplein de Brink, met gezellige cafeetjes en terrassen, de Pekingtuin en het NS-station. Daarmee biedt de Cantonlaan enerzijds alle rust en privacy en anderzijds alle dorpsvoorzieningen binnen handbereik.

Deze royale, stijlvolle, vrijstaande villa met serre ligt op een perceel van 873m² welke omringd wordt door een prachtig aangelegde tuin met rondom een beukenhaag en heeft een oppervlakte van 348 m² (v.v.o.). In 1995 en 2017/2018 is de villa grondig verbouwd/gerenoveerd.
Een verrassend object welke rustig en besloten gelegen is in het hart van Baarn, kortom een fraaie opportunity!

Het gebouw beschikt over energielabel C. In 2022 is het pand voorzien van een airco-warmtepomp welke fungeert als hoofdverwarming en de cv-ketel als bijverwarming.

Door de ruime bestemmingsbepalingen is het toegestaan de villa geheel als woonhuis, geheel als kantoor/praktijk of in elke gewenste combinatie van beide functies te gebruiken.

"Door de verwarmingsinstallatie op gezette tijden aan te sturen zal het gebouw efficiënt worden verwarmd waarbij er niet onnodig energie wordt verbruikt.
De airco's zijn voorzien van een warmtepompfunctie, waarbij de airco warmte uit de buitenlucht omzet naar warmte binnen. Dit gaat met een hoog rendement; dit is zuiniger dan verwarming door de gasketel. De gasketel wordt bijgeschakeld als dit nodig is bij extreme kou.
De airco-warmtepomp kan worden bediend middels de afstandsbedieningen. Automatisering is mogelijk door alle airco's met een te installeren Wifi-kastje aan te sturen."

INDELING
Begane grond:
Fraaie karakteristieke entree/voorportaal v.v. ornamenten en marmeren lambrisering. Ruime hal v.v. prachtige gerookte eiken visgraat parketvloer met bies en hoog plafond. Vanuit de hal kunt u de diverse vertrekken bereiken, later in te delen als werk-/speel-studeerruimte, woonkeuken, eetkamer en een living. Op dit moment bevindt zich op de begane grond een keuken met 2 toiletten.
In alle ruimtes zorgen de klassieke raampartijen en hoge plafonds voor veel daglicht.

1e verdieping:
Via fraai trappenhuis met bordes komt u op de eerste verdieping. Vanuit de overloop zijn de vier ruime kamers bereikbaar, waarvan drie met een balkon. Daarnaast bevindt zich op deze verdieping een kamer met opslagruimte en 2 toiletten, welke bijvoorbeeld aangepast kan worden naar een badkamer.

2e verdieping:
Via bordestrap bereikt u de 2e verdieping, alwaar riante open ruimte van bijna 100m² met veel lichtinval door daklicht en ramen. Aan de overloop is er een separate ruimte met keuken, welke eventueel aangepast kan worden naar 2e badkamer. Op deze verdieping kunnen 4 slaapkamers en badkamer gerealiseerd worden.

Kelder:
Via een vaste trap vanuit de hal komt u in de kelder. De totale oppervlakte is ruim 15 m2.

PARKEREN
Oprit geschikt voor 2 parkeerplaatsen.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het pand zal verkocht worden op basis van een levering “as is where is”, vrij van huur en gebruik, inclusief de navolgende voorzieningen:
• 2 toiletgroepen dames/heren;
• 2x pantry v.v. quooker, vaatwasser en koelkast;
• huidige vloerafwerking, begane grond v.v. donker gerookt eiken visgraatparketvloer met bies, verdiepingen v.v. tapijt;
• huidige wand- en plafondafwerking;
• dakisolatie;
• geheel v.v. dubbel glas v.v. raambekleding (optioneel ter overname huidige huurder);
• schilderijlijsten;
• deels inbouwverlichting en deels opbouwverlichting middels railsysteem;
• iedere ruimte v.v. airconditioning + luchtverwarming;
• airco-warmtepomp (2022) (hoofdverwarming);
• cv-installatie (bouwjaar 2018) (bijverwarming);
• brandmeld-/alarminstallatie en rookmelders;
• patchkast;
• tuin v.v. sproei-installatie en verlichting;
• 1x elektrische laadpaal abonnement Joulz (optioneel ter overname van huidige huurder);
• brievenbus;
• indeling/meubel 2e verdieping + gemonteerd scherm;
• buitenschilderwerk 2018;
• ICT bekabeling;

Ten aanzien van de feitelijke staat van het verkochte object (waaronder mede begrepen de technische en milieukundige staat) geldt uitdrukkelijk, dat deze verkoop geschiedt onder het principe van "as is”. Dit houdt in dat koper het verkochte object op de transportdatum zal aanvaarden in de (feitelijke) staat waarin ze alsdan verkeert. Eventuele aanwezigheid van achterstallig onderhoud en/of gebreken zijn voor rekening en risico van koper en vrijwaart verkoper.

VRAAGPRIJS
€ 1.495.000,- kosten koper.

KOSTEN KOPER
De kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder de overdrachtsbelasting en notariële transportkosten en kadasterkosten, zijn voor rekening van koper.

BOUWJAAR
1921

ZAKELIJKE LASTEN
OZB 2022: € 1.161,50
Waterschapslasten € 439,02

BESTEMMINGSPLAN
Conform het vigerende bestemmingsplan “Baarn Centrum” van de Gemeente Baarn is het object bestemd voor wonen en de uitoefening van aan-huis-verbonden beroepen en aan-huis-verbonden kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. De feitelijke bestemming is woondoeleinden, hetgeen betekent dat het uitsluitend gebruik voor kantoor conform bestemmingsplan strijdig is, maar dat op basis van de overgangsbepalingen het gebruik is als kantoor toegestaan met een bovengrens van maximaal 19 werknemers i.v.m. parkeerdruk en verkeersbewegingen in de wijk.

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente Baarn, sectie M, nummers 3744, groot 873 m².

ENERGIELABEL
Energielabel C

LASTEN EN BEPERKINGEN
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de lasten en beperkingen die voortvloeien uit de laatste titels van eigendomsverkrijging en (indien dat een andere akten is) uit de akte waaraan verkoper zijn bevoegdheid tot levering ontleent.

BODEM/ASBEST/ONDERGRONDSE TANK
Bij verkoper zijn geen bijzonderheden bekend t.a.v. de bodemgesteldheid en aanwezigheid van ondergrondse tank en asbesthoudende materialen. Het risico t.a.v. eventuele bodem- en/of grondwaterverontreiniging, alsmede de aanwezigheid van asbesthoudende materialen komt met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht voor rekening van koper met vrijwaring daarvan voor verkoper.

NOTARIS
De oplevering en aansluitend het transport bij het door koper aan te geven notariskantoor, zal in nader overleg tussen partijen kunnen geschieden.

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van de nakoming van de verplichtingen uit de koopovereenkomst dient een bankgarantie te worden verstrekt dan wel een waarborgsom te worden gestort in handen van de notaris gelijk aan 10% van de koopsom.

AANVAARDING
Oplevering van het object: maart 2023.

KOOPOVEREENKOMST
Op basis van het standaardmodel koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed. Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

BIJZONDERE BEPALINGEN
Koper dient zelf en voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor verkrijging en voortzetting van de overheidswege benodigde toestemming(en) of vergunning(en), teneinde de door koper beoogde bedrijfsvoering in het gekochte te kunnen uitoefenen.

VOORBEHOUD
Deze informatie wordt u verstrekt onder het voorbehoud van het verkrijgen van de finale goedkeuring en instemming van onze opdrachtgever. Deze documentatie kan derhalve niet als een aanbieding worden beschouwd. De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.
BIJLAGEN
op aanvraag beschikbaar
- Eigendomsbewijs;
- Kadastrale gegevens;
- Bestemmingsplan voorschriften;
- Tekeningen;
- Afschrift energiecertificaat

Contactpersoon

Isabelle Smink


Welkom bij ID Café

Hoe drinkt u uw kopje koffie?

Vanuit ons goed bereikbare kantoor aan de Soestdijkerstraatweg 27 te Hilversum, staan wij voor u klaar. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom voor een echt Italiaans kopje koffie.

Soestdijkerstraatweg 27,
1213 VR Hilversum
Telefoon: 035 - 720 00 00
Email: info@idbedrijfsmakelaars.nl

Za Op afspraak

Ma - Vr: 08.30 - 17.30
Za: Op afspraak
Volg ons:
035 720 00 00 | info@idbedrijfsmakelaars.nl | Soestdijkerstraatweg 27, 1213 VR Hilversum | KvK 52234266