fbpx

Hilversum – Koningsstraat 96

Koningsstraat 96

HILVERSUM
Soort object:
Kantoorruimte
Oppervlakte:
186 m2
In units vanaf:
186 m2
€ 495.000,00
kosten koper excl. BTW
verkocht

Omschrijving

Een verrassing én uniek – dit voormalig atelier (1900) op een zeer centrale locatie moet je ervaren!

Achter deze opvallende en karakteristieke gevel bevindt zich een zee van ruimte welke uniek te noemen is. Al gelijk bij binnenkomst proef je de rust en sereniteit die het huis uitstraalt evenals de enorme (creatieve) ruimte die gevuld wordt met veel licht door de lichtstraten in zowel het midden- als achterste gedeelte van de woning.

Met hulp van een interieurarchitect zijn authentieke details, modern comfort en strakke vormgeving bij elkaar gebracht. De natuurstenen getrommelde vloertegels worden afgewisseld met een granieten "kinderkoppen" vloer en als eyecatcher de stoere bakstenen muur waardoor een spannende mix ontstaat. Het hoofdgebouw is te verdelen in 3 ruimtes met ieder hun eigen sfeer en zijn allen afsluitbaar middels grote openslaande deuren. Vanuit de middelste ruimte is de patiotuin, toilet en de keuken in de kelder met gewelven bereikbaar. Verder bevinden zich op de verdieping 2 riante slaap-/werkkamers.

Naast het “hoofdgebouw” is er een separaat (zelfstandig) bijgebouw/guesthouse welke een eigen entree heeft via een recht van overpad. Deze ruimte is eenvoudig weer te betrekken bij het hoofdgebouw. Het bijgebouw heeft een eigen cv ketel.

Het huis is gelegen in een straat met een diversiteit aan type woningen aan de rand van het centrum en de zeer geliefde bloemenbuurt van Hilversum.

INDELING
Begane grond: binnenkomst in eerste gedeelte van het voormalige atelier welke voorzien is van vloerverwarming en kastenwand over de gehele linkerzijde, overgaande in serre (middelste ruimte) met elektrisch te openen glazen dak en openslaande deuren naar de gezellige en zonnige patio. Deze ruimte is eveneens v.v. vloerverwarming.
De achterste ruimte is gescheiden van de serre door middel van een glazen wand met 2 grote openslaande deuren. Ook deze ruimte is voorzien van een elektrisch te openen glazen dak en heeft een ruime natte hoek met warm en koud water. Het toilet en fontein bevinden zich tussen het midden en achterste gedeelte.
Vanuit de serre kan men via een hardstenen trap naar de gewelvenkelder, welke in gebruik is als pantry/keuken.

Eerste verdieping: via de voorste ruimte middels vaste trap naar ruime kamer welke dienst kan doen als kantoor/showroom of slaapkamer met dakramen. In de achterste ruimte van het atelier een trap welke leidt naar een tweede kamer die eveneens voorzien is van dakramen.

Bijgebouw/guesthouse: middels zelfstandig entree toegang tot het bijgebouw. Binnenkomst in woonkamer met aan de achterzijde de open keuken welke voorzien is van 5-pits gasfornuis, oven en koelkast. Via de keuken toegang tot de badkamer met douche, toilet, wastafel en aansluiting voor wasmachine en droger.
Middels trap in woonkamer bereikt u de verdieping waar de slaapkamer is gesitueerd met 2 Velux dakramen.
Tevens is het bijgebouw aangesloten op een eigen c.v.-installatie.

Tuin: via achterom (middels recht van overpad) of het voormalige atelier is de gezellige patio tuin te bereiken van ca. 16 m².

Een heerlijk huis dat in combinatie met atelier, kantoor, mantelzorgwoning of bed & breakfast te gebruiken is. Kortom een thuis waar mensen kunnen wonen, zorgen, creatief zijn, werken, samenkomen én genieten!

Bijzonderheden
- Wonen in combinatie met werken
- Bijgebouw/guesthouse met eigen voorzieningen met separate ingang
- Zeer centrale ligging in het midden van Hilversum
- Bijzonder veel mogelijkheden qua inrichting en bestemming

VRAAGPRIJS
€ 495.000,- k.k.

KOSTEN KOPER
De kosten verbonden aan de eigendomsoverdracht, waaronder de overdrachtsbelasting en notariële transportkosten en kadasterkosten, zijn voor rekening van koper.

PARKEREN
Betaald parkeren voor de deur

BESTEMMINGSPLAN
Conform het vigerende bestemmingsplan “Bosdrift 2013” van de Gemeente Hilversum zijn de voor ‘Gemengd-3’ aangewezen gronden bestemd voor:
- detailhandel;
- dienstverlening;
- bedrijven behorende tot categorie 1 en 2 van de in de bijlage bij deze regels opgenomen 'Staat van Bedrijfsactiviteiten;
- wonen al dan niet in combinatie met aan-huis-verbonden beroeps- of bedrijfsmatige activiteit;

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente Hilversum, sectie N, nummers 7177, groot 150 m²

LASTEN EN BEPERKINGEN
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de lasten en beperkingen die voortvloeien uit de laatste titels van eigendomsverkrijging en (indien dat een andere akten is) uit de akte waaraan verkoper zijn bevoegdheid tot levering ontleent.

BODEM/ASBEST/ONDERGRONDSE TANK
Bij verkoper zijn geen bijzonderheden bekend t.a.v. de bodemgesteldheid (bodemrapport aanwezig) en aanwezigheid van ondergrondse tank en asbesthoudende materialen. Het risico t.a.v. eventuele bodem- en/of grondwaterverontreiniging, alsmede de aanwezigheid van asbesthoudende materialen komt met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht voor rekening van koper met vrijwaring daarvan voor verkoper.

NOTARIS
De oplevering en aansluitend het transport bij het door koper aan te geven notariskantoor, zal in nader overleg tussen partijen kunnen geschieden.

ENERGIELABEL
Een energielabel van het gebouw is nog niet aanwezig.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gebouw zal verkocht worden op basis van een “As is, Where is” levering, vrij van huur en gebruik, inclusief de navolgende basis voorzieningen:
• toilet;
• keuken v.v. inbouwapparatuur
• huidige vloer-, wand- en plafondafwerking;
• cv-installatie met radiatoren;
• alarminstallatie;
• akoestische panelen en hangkokers;
• gedeeltelijk vloerverwarming.

AANVAARDING
In de huidige staat, ‘’as is, where is’’, zonder nadere garanties en met alle aan de onroerende zaken verbonden rechten en verplichtingen alsmede eventuele zichtbare of onzichtbare gebreken.

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van de nakoming van de verplichtingen uit de koopovereenkomst dient een bankgarantie te worden verstrekt dan wel een waarborgsom te worden gestort in handen van de notaris gelijk aan 10% van de koopsom.

KOOPOVEREENKOMST
Op basis van het standaardmodel koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2014). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

BIJZONDERE BEPALINGEN
Koper dient zelf en voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor verkrijging en voortzetting van de overheidswege benodigde toestemming(en) of vergunning(en), teneinde de door koper beoogde bedrijfsvoering in het gekochte te kunnen uitoefenen.

VOORBEHOUD
Deze informatie wordt u verstrekt onder het voorbehoud van het verkrijgen van de finale goedkeuring en instemming van onze opdrachtgever. Deze documentatie kan derhalve niet als een aanbieding worden beschouwd. De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Contactpersoon

Isabelle Smink


Welkom bij ID Café

Hoe drinkt u uw kopje koffie?

Vanuit ons goed bereikbare kantoor aan de Soestdijkerstraatweg 27 te Hilversum, staan wij voor u klaar. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom voor een echt Italiaans kopje koffie.

Soestdijkerstraatweg 27,
1213 VR Hilversum
Telefoon: 035 - 720 00 00
Email: info@idbedrijfsmakelaars.nl

Za Op afspraak

Ma - Vr: 08.30 - 17.30
Za: Op afspraak
Volg ons:
035 720 00 00 | info@idbedrijfsmakelaars.nl | Soestdijkerstraatweg 27, 1213 VR Hilversum | KvK 52234266