fbpx

Hilversum – Loosdrechtse Bos 21A

Loosdrechtse Bos 21A

Hilversum
Soort object:
Kantoorruimte
Oppervlakte:
170 m2
In units vanaf:
170 m2
€ 2.650,00
per maand excl. BTW
verhuurd

Omschrijving

Landgoed Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat circa 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide. De Werkplaatsen zijn enkele van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers.

De Werkplaatsen (1927/1935):
De inmiddels tot rijksmonument aangewezen werkplaatsen werden gebouwd voor de arbeidstherapie van de patiënten, zodat zij tijdens hun herstel conditie konden opbouwen om bij terugkeer in de maatschappij direct weer mee te kunnen draaien in het arbeidsproces. In 1927 ontwierp Duiker een zogenaamd vingerplan, van een complex met vijf werkplaatsen, straalsgewijs gegroepeerd rond een open ruimte met een mottoren. Dit plan werd ten dele uitgevoerd. De eerste twee werkplaatsen, de timmerwerkplaats en de smederij en de mottoren stammen uit 1927. De derde werkplaats (1934) was bestemd voor metaalbewerking. De vierde werkplaats, ontworpen door Bijvoet, dateert na 1935.

Locatie, bereikbaarheid:
De werkplaatsen zijn gesitueerd aan de hoofdweg van het lommerrijke Landgoed Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid.
De bereikbaarheid van het landgoed per auto is goed wegens de nabij gelegen ringweg van Hilversum(N 201) richting de Rijksweg A-27 (Almere – Utrecht) en de Rijksweg A-2 (Amsterdam –Utrecht). Op het landgoed is tevens een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Vloeroppervlak:
De werkplaats kent een verhuurbaar vloeroppervlak van totaal circa 170 m² (v.v.o.).
Van de gebouwen is een NEN 2580 meetrapportage beschikbaar.

Opleveringsniveau:
De werkplaats wordt opgeleverd, volgens het principe van 'as is, where is', daarmee in moderne , industriële en afgewerkte staat inclusief onder meer de navolgende voorzieningen:
- marmoleum vloerbedekking;
- plafondverlichting;
- aansluitingen voorzien van elektra en data (abonn./verbruikskosten huurder);
- verwarming middels radiatoren;
- raamdecoratie/vitrage;
- toiletten;
- pantry;
- brandslanghaspels en/of poederblussers;
- alarminstallatie.

Parkeren:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van 4 (vier) gereserveerde parkeerplaatsen op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde. Zo gewenst zijn meer gereserveerde parkeerplaatsen te huren, de huurprijs bedraagt alsdan EUR 25,00 per plaats per maand.

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt EUR 2.650,- op maandbasis. De huurprijs voor de 4 (vier) parkeerplaatsen is daarbij inbegrepen.

De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De genoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW en prijspeil heden.

Servicekosten:
De servicekosten ter zake van het gehuurde bedragen EUR 650,- exclusief BTW op maandbasis . De servicekosten worden niet jaarlijks verrekend, doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd en behelzen o.a.:
- het gas-, elektra- en waterverbruik met bijkomen vastrecht
- onderhoud en keuringen installaties, w.o. centrale verwarming, inbraakalarminstallatie, brandslanghaspels of poederblussers, pantry, etc.
- gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
- tuin- en terreinonderhoud
- glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
- assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

Huurtermijn(en):
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van 5 (vijf) jaar met optietermijnen van telkens 5 (vijf) jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan ten minste 12 (twaalf) maanden.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum.

Beschikbaarheid:
In nader overleg te bepalen.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst kantoor- en andere bedrijfsruimte, volgens model van de Raad voor Onroerende Zaken, vastgesteld juli 2015, aangevuld met enkele eigenaarsvoorwaarden. Aan de overeenkomst wordt toegevoegd een zogenoemd Huishoudelijk Reglement en een Inrichtingsrichtlijn voor het gebruik van de bedrijfsruimte.

Gunning
Verhuurder behoudt zich het recht van gunning voor.

Disclaimer
De informatie uit deze brochure is met zorg samengesteld. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Contactpersoon

Allard Welling
Bedrijfsmakelaar


Welkom bij ID Café

Hoe drinkt u uw kopje koffie?

Vanuit ons goed bereikbare kantoor aan de Soestdijkerstraatweg 27 te Hilversum, staan wij voor u klaar. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom voor een echt Italiaans kopje koffie.

Soestdijkerstraatweg 27,
1213 VR Hilversum
Telefoon: 035 - 720 00 00
Email: info@idbedrijfsmakelaars.nl

Za Op afspraak

Ma - Vr: 08.30 - 17.30
Za: Op afspraak
Volg ons:
035 720 00 00 | info@idbedrijfsmakelaars.nl | Soestdijkerstraatweg 27, 1213 VR Hilversum | KvK 52234266