fbpx

Hilversum – Loosdrechtse Bos 21C

Loosdrechtse Bos 21C

HILVERSUM
Soort object:
Kantoorruimte
Oppervlakte:
159 m2
In units vanaf:
159 m2
€ 2.375,00
per maand excl. BTW
verhuurd

Omschrijving

Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat ca. 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide. De Werkplaatsen zijn enkele van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Het ensemble wordt gevormd door het Hoofdgebouw en twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulenpaviljoen) en de Werkplaatsen. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor de revalidatie van de patiënten. Zij werden na het eerste herstel tewerkgesteld op het landgoed, veelal in een van de Werkplaatsen. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, als icoon van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond lang op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zonnestraal is gelegen in een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen in Hilversum Zuid.

Het gebouw:
De monumentale timmerwerkplaats, de smederij en de mottoren dateren uit 1927, het gebouw voor metaalbewerking en de vierde werkplaats uit 1934. De gebouwen zijn hoogwaardig gerestaureerd en voldoen thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne, industrieel-achtige, kantoorruimte.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van het landgoed per auto is goed wegens de nabij gelegen ringweg van Hilversum (N 201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is tevens een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed tevens per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Het gehuurde:
Van de als Rijksmonument aangewezen gebouwen 'De Werkplaatsen' is thans een van de gebouwen beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak (NEN 2580) van totaal ca. 159m2.

Parkeren:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van vier (4) gereserveerde parkeerplaatsen op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde. Zo gewenst bestaat de mogelijkheid aanvullend gereserveerde parkeerplaatsen te huren.

Voorzieningen:
Het gehuurde wordt opgeleverd in de huidige, geheel moderne , industriële en afgewerkte staat en is thans onder andere voorzien van:
- marmoleum vloerbedekking;
- plafondverlichting;
- aansluitingen voorzien van elektra en data (abonn./verbruikskosten huurder);
- verwarming middels radiatoren;
- raamdecoratie/vitrage;
- gemeenschappelijke dames- en herentoiletten en pantry;
- brandslanghaspels en/of poederblussers;
- alarminstallatie.

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt op maandbasis € 2.375,--. De huurprijs voor de parkeerplaatsen zijn daarbij inbegrepen.

Zo gewenst zijn meer gereserveerde parkeerplaatsen te huren, de huurprijs bedraagt alsdan € 25,00 per plaats per maand.
De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De genoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW en prijspeil heden.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen € 325,-- per maand (exclusief BTW) voor het gehuurde. Servicekosten worden niet jaarlijks verrekend doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd en behelzen o.a.:
- gas, elektra en water verbruik en vastrecht
- onderhoud en keuringen installaties, w.o. centrale verwarming, inbraakalarminstallatie, brandslanghaspels of poederblussers, pantry met ijskast in de algemene ruimten, etc.
- gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
- tuin- en terreinonderhoud
- glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
- assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

Huurtermijn:
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van 2 jaar met optietermijnen van telkens 2 jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 6 maanden.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum.

Beschikbaarheid:
In nader overleg.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst kantoor- en andere bedrijfsruimte, volgens model van de Raad voor Onroerende Zaken, vastgesteld juli 2015, aangevuld met enkele eigenaarsvoorwaarden. Aan de overeenkomst wordt toegevoegd een zogenoemd Huishoudelijk Reglement en een Inrichtingsrichtlijn voor het gebruik van de bedrijfsruimte.

Disclaimer
De informatie uit deze brochure is met zorg samengesteld. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Contactpersoon

Allard Welling
Bedrijfsmakelaar

Locatie

Map Data
Map data ©2019 Google
Map DataMap data ©2019 Google
Map data ©2019 Google

Welkom bij ID Café

Hoe drinkt u uw kopje koffie?

Vanuit ons goed bereikbare kantoor aan de Soestdijkerstraatweg 27 te Hilversum, staan wij voor u klaar. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom voor een echt Italiaans kopje koffie.

Soestdijkerstraatweg 27,
1213 VR Hilversum
Telefoon: 035 - 720 00 00
Email: info@idbedrijfsmakelaars.nl

Za Op afspraak

Ma - Vr: 08.30 - 17.30
Za: Op afspraak
Volg ons:
035 720 00 00 | info@idbedrijfsmakelaars.nl | Soestdijkerstraatweg 27, 1213 VR Hilversum | KvK 52234266